Uitgeverij Big Balloon en Persgroep Nederland brengen samen de reeks Kunst voor Kinderen uit

In samenwerking met Persgroep Nederland heeft Uitgeverij Big Balloon de reeks Kunst voor Kinderen ontwikkeld, een reeks bestaande uit 4 boeken over 4 beroemde kunstenaars: Van Gogh, Mondriaan, Bruegel en Rembrandt. De wens om boeken te maken die zich specifiek richten op kunst geschikt voor kinderen, was er aan beide kanten, maar het moest meer zijn dan een boek met tekst en beeld. Meer dynamiek en beleving was de wens.

Na eerst een aantal mogelijke coproducties te hebben bekeken, besloten beide partijen zelf een reeks te maken in samenwerking met Ceciel de Bie (Zilveren Griffelwinnares), Reinout Leenen en illustratrice Georgien Overwater. De reeks behandelt een bepaalde periode van het leven van de kunstenaars. Ieder boek heeft een bouwplaat achterin waarmee een 3D model van een schilderij gemaakt kan worden. In het geval van Vincent van Gogh is dat een vaas met zonnebloemen. En je kunt dan zelf je je bloemen schikken… Bij Mondriaan is het de molen, waarbij de wieken kunnen draaien.

De Persgroep zal deze reeks groots promoten via de diverse dagbladen, waaronder het AD, de Volkskrant, Trouw en het Parool en verkoopt de boeken eveneens via de diverse webshops. De boeken zijn ook gewoon beschikbaar voor de boekhandel via het CB. Twee jaar geleden hebben beide partijen een gelijksoortige actie gedaan met de jubileumeditie van Van Nul tot Nu. Die uitgave heeft zeer goed gewerkt voor alle partijen.